O tamato Kalefonia o le a le uma le vai i le 2023

I le 2023, na feagai Kalefonia i le tele o afa kiona ma timuga mamafa, ma sa matua faateleina lona sapalai vai.I le lipoti fou a California Water Resources, na iloa ai le toe faʻaleleia o faʻatanoa ma punaoa o le eleele i Kalefonia.O loʻo faʻamatalaina e le lipoti "se faʻaopoopoga tele o le vai o loʻo maua mai le Poloketi Suavai Central Valley ina ua maeʻa le faʻateleina o le maualuga o faʻataʻitaʻi. Shasta Reservoir na siitia mai le 59% i le 81%. O le faatanoa o St. Louis na atoa foi le 97 pasene i le masina talu ai. .O pusa kiona fa'amaumau i Mauga o Sierra Nevada o lo'o i ai fo'i se avanoa fa'aopoopo e teu ai.

Metitirani le gataifale tau

E tusa ai ma le lipoti lata mai o le tau na tuʻuina atu ia Mati 2023: "Mula i Europa"
O vaega tetele o le itu i saute ma Europa i Sisifo ua a'afia i fa'aletonu iloga i le susu o le palapala ma tafega o le vaitafe ona o le matutu ma le mafanafana e le masani ai.
O vai kiona e tutusa i le Alps na i lalo ifo o le tala faasolopito, e oʻo lava i le taumalulu o le 2021-2022.O lenei mea o le a taʻitaʻia ai se faʻaitiitiga ogaoga i le sao o le kiona i tafega o vaitafe i le Alpine itulagi i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana 2023.
O aʻafiaga o le lamala fou ua leva ona iloa i Farani, Sepania ma Italia i matu, ma faʻatupu ai popolega e uiga i le suavai, faʻatoaga ma le gaosiga o le malosi.
O va'aiga fa'avaitaimi e fa'aalia ai le mafanafana nai lo le maualuga o le vevela i Europa i le tautotogo, a'o fa'asologa o timuga o lo'o fa'aalia i le maualuga atu o le va'aiga ma le le mautonu.E mana'omia le mata'ituina lelei ma fuafuaga talafeagai o le fa'aogaina o le suavai e fa'afetaia'ia ai le vaitau o lo'o i ai nei le tele o lamatiaga, lea e taua tele mo puna'oa.

tala fou

Fa'avaivai

E oʻo mai ia Fepuari 2023, o le Low Flow Index (LFI) o loʻo faʻaalia ai tulaga taua tele i Farani, Peretania, Siamani i saute, Suitiselani ma Italia i matu.O le faʻaitiitia o le tafe e manino lava le fesoʻotaʻi ma le le lava o timuga i nai masina ua tuanaʻi.Ia Fepuari 2023, o le tafe mai o le vaitafe i le vaitafe o Rhone ma Po sa matua maualalo ma faʻaitiitia.
Tulaga mago e fesoʻotaʻi ma aʻafiaga e ono maua i le maua o le vai o loʻo tupu i luga o le tele o itu i Sisifo ma matusisifo o Europa ma nisi o vaega laiti i Europa i saute, ma o nei tulaga tuai o le taumalulu e tutusa ma tulaga na mafua ai le ogaoga i tulaga ogaoga mulimuli ane i lena tausaga i le 2022 ma aʻafiaga. mulimuli ane i lena tausaga.
O le Combined Drought Indicator (CDI) mo le faaiuga o Fepuari 2023 o loʻo faʻaalia ai le itu i saute o Sepania, Farani, Aialani, Peretania, Italia i matu, Suitiselani, tele o motu Metitirani, le Sami Uliuli o Romania ma Bulgaria, ma Eleni.
O le le lava o timuga ma se faasologa o le maualuga o le vevela mo le tele o vaiaso na mafua ai le le lelei o le susu o le eleele ma le tafe mai o vaitafe, aemaise lava i Europa i saute.La'au ma fuala'au fa'ato'aga i le amataga o le vaitau o le tuputupu a'e e le'i afaina tele, ae o le tulaga o lo'o i ai nei e ono fa'aletonu i masina a sau pe a fa'aauau pea le vevela ma timuga i le tautotogo 2023.


Taimi meli: Apr-24-2023